75TS "Дзига"

Доказательства "крепости духа" на личном примере.

Moderators: rahmanoff, koluchka, egoist 25

_Rus_
ALFA-Куратор
Автомобиль: Alfa75TS2.0

75TS "Дзига"

Post by _Rus_ »

В Суботу, 4 грудня поставив на учет :) В звязку з чим можна начинати бортовичок й вспоминати як це було :P
http://www.fotojuk.com/
_Rus_
ALFA-Куратор

Re: 75TS "Дзига"

Post by _Rus_ »

І так, як десь на цьому форумі хтось казав - приборка живе своїм життям :D
Виїхали в суботу вранці з батьком в Миронівку ставити Машинку на облік, Різіна літня, благо в той день було потепління до + пару градусів. Поїхали на заправку - спідометр даже не пробував дьоргатись, нічого - їдем далі. Заправились - бак показує враза два менше чим насправді залили, теж нічого (мені все нічого - тільки б скоріш поставити на облік, далі буде вся зима виправляти несправності). Проїхали кілометрів 20, машинка нагрілась - стрілка бака піднялась до адекватних показів рівня бензину, згодом й спідометр заробив. НО!!! Стрілка тепмператури охлаждайки так і не піднялася вище 50*С. Мотор точно нагрітий був до нормальної робочої температури. Раніше такої пляски по приборці не було (про панель датчиків я мовчу, там завжди якась дверька відкрита, акум розряжається, даже якщо акума на даний момент немає фізично, ручнік включений при відсутності тросіка й розконтаченій кнопці й так далі :) )
І так датчик температури за всю дорогу не показував більше 50, спідометр відключався разів 3, бак відверто казав неправду лише перших 5 хвилин, потім не соромився таким відвертим викручуванням обємів :)
_Rus_
ALFA-Куратор

Post by _Rus_ »

При постановкі виявилась одна суттєва дилема - ставити потрібно в Мрео, а справку про відсутність штрафів в ДАЇ за пропискою, в моєму випадку Це в різних районних центрах, за кілометрів 50.... Мрео працює до 13:00, до 10 подививсь єксперт, оплатив квитанції, до 10:30 всі документи були на руках, Потрібно було вспіти до 12:00 поїхати за 50км в ДАЇ сільськими дорогами, зробити дві справки (в мене ще штраф за просрочку постановки на облік) й повернутись назад................
В 11:10 були в ДАЇ, за 20хв зробили всі справки, і ось до Миронівки їхати хвилин 50, в нас залишилось 30...... Вирішили попробувати, не хотілося тратити на це ще одну суботу. При виїзді з Рокитного нас таки зупинили, роз"яснення ДайЦю зайняло дорогоцінних 3 хвилини, що ми тіко з його контори й нас вже провіряли :) , він таки повіривй пропустив.....
До цього Батько їхав в межах 100-120км/год там де дорога позволяла (до машини був недовірчивий й погода на літній лисоватій різині не способствувала швидкій їзді), тут же скорость була 140-160км/год, калюжі й повороти пролітала на ура, й придвзятість змінилась чимось іншим, на обратній дорозі, вже коли нікуди не спішили ми їхали з тією ж швидкістю (150км/год) на прямих участках :) Машина получила Одобрямс від батька.
І так, прибули ми в 12:10 документи всі здали й получив я завітний технічний талон, правда пока тимчасовий, но він вже Є :)
По фінансам:
чуть більше 1500грн постановка на облік.
170грн штрафу за просрочку постановки....
200грн залили бензу + ще на чай пішло пару сотен.
Sunit
ALFA-Гуру
Автомобиль: Alfa Romeo 147 2.0 Selespeed

Post by Sunit »

это, а при нерабочем спидометре, скорость меряли то как..по звездам что-ль!?!? аль по частоте мелькания деревьев с столбиками!? 8)
Великие умы ставят перед собой цели; остальные люди следуют своим желаниям, а у гения цели сродни с желаниями........
Умные стремятся владеть информацией, мудрые - результатом ее обработки...
mail2
ALFA-Мужчина
Автомобиль: Alfa

Post by mail2 »

_Rus_ wrote:170грн штрафу за просрочку постановки....

развод)
небось выписали за эксплуатацию без соотв. документов))
http://bazay.blogspot.com/
Jaxx
ALFA-Куратор
Автомобиль: Fiat Bravo 2010 & Fiat Panda 2013

Post by Jaxx »

Датчик топлива попустит через пару заправок. Видимо, ранее регулярно заправляли не более 20 литров. У меня тоже сперва была эта проблема, теперь чаще заправляю полный бак, чем мелочь.
Forza Italia!

Fiat Bravo Sport '2010
Fiat Panda '2013
_Rus_
ALFA-Куратор

Post by _Rus_ »

Biker wrote:
mail2 wrote:
_Rus_ wrote:170грн штрафу за просрочку постановки....

развод)
небось выписали за эксплуатацию без соотв. документов))

полюбому развод. Я сколько не ставил машин на учет - все с просрочкой на полгода. И ничо, спокойно...

У мя майже 1,5 года неставилась :P

А на спідометр дививсь коли робив, а так тахометр вище 4 кіло і не крутили вроді би :)
AdrianoMarelli
ALFA-Гуру
Автомобиль: Fiat Cinquecento 1.1

Post by AdrianoMarelli »

Я вже промовчу, з якою прострочкою будуть ставитись на облік Бета та Спрінт :ROFL:
Fiat Cinquecento 1.1 Sporting
Мобільний: нуль67 5нуль6 3п'ятьп'ять3
Owning an Alfa is a portal through which all petrolheads must pass. J.Clarkson
_Rus_
ALFA-Куратор

Post by _Rus_ »

Сьогодні зробив пластіковий тех. ппаспорт, ТО є, страховка є. В общому вперше я просто катався на ній нехвилюясь тільки б не зупинили :Yahoo!:
Кілка разів з місця рвав - приємно :D , після того як пішов дощь - так шліфує при найменшому перегибі педальки. Покатався серпантином - непогано, сильно не екстремалив - ще не знаю її граничних можливостей (думаю ці границі чи на ФЕО чи на Чайці дізнаватись - но то вже коли машинка до ума доведена буде). Не сподобалось - що кілька разів відчув легке сповзаня передка в повороті на завищенній швидкості входу - думаю це все за галімої резини. Приємне відчуття було, аж аж ажажаж - коли на прямому відрізку їхав 110, добавив до 130 - все змінилось - машина "вкопалась" в асфальт, руль поважчав (гідравліка знята), реакція на дорогу виросла-покращилась, так ніби я миттєво пересів з седана спокійно урчащого альфовським басом в спортивний болід :) Хоча їдучи до 110 здивовувався поначалу як я невзначай об"їзжаю вирізанні дири на асфальті :)
НО БІЛШЕ всього СПОДОБАЛОСЬ їхти поволі в сонячну погоду дивитись на росцвітаючу весну й слухати басок двиуна =@
Ах, да.... вспів загрузнути разок в цей день, розвертався на вулиці з грунтовою дорогою. там переді мною хтось нагарував ровів добрячих. думав - земля підмерзла, ранок, ще невспіла розтати - буде гуд. Здавав задньою - переднє колесо попало в таку ріллю. Пішов за лопатою - відкопався, но перед цим налюбувався на блокування дифа :)
Простояла вона останні 3 місяці - не робило зчеплення, я ніяк не міг вирватись, місяць назад батько зробив зчеплення - ціна питання 50грн (резинки на головний циліндр сц.) Но виник новий дефект - передачі переключаються тільки при двойному вижемі педальки сцепи :D , даже щоб рушти потрібно 2 раза вижати сцепу - інакше не включиш. Но нічого - завтра забіраю Дзигу на Київ, завезу до Колі з рембази, подивимся. Да й тама можливостей й часу більше буде :)
Last edited by _Rus_ on 24 Mar 2011, 12:52, edited 2 times in total.
AdrianoMarelli
ALFA-Гуру
Автомобиль: Fiat Cinquecento 1.1

Post by AdrianoMarelli »

_Rus_ wrote:Не сподобалось - що кілька разів відчув легке сповзаня передка в повороті на завищенній швидкості входу - думаю це все за галімої резини.

Хех, це те саме, через що я на Сунітовій машині пропахав бортика із коліс на зльоті. Сходження і "кастор" спочатку, потім ну гуму будеш грішити... ;) Моя колишня і на суперсліку TAGANKA не сповзала передком.
Fiat Cinquecento 1.1 Sporting
Мобільний: нуль67 5нуль6 3п'ятьп'ять3
Owning an Alfa is a portal through which all petrolheads must pass. J.Clarkson
Sunit
ALFA-Гуру

Post by Sunit »

AdrianoMarelli wrote:
_Rus_ wrote:Не сподобалось - що кілька разів відчув легке сповзаня передка в повороті на завищенній швидкості входу - думаю це все за галімої резини.

Хех, це те саме, через що я на Сунітовій машині пропахав бортика із коліс на зльоті. Сходження і "кастор" спочатку, потім ну гуму будеш грішити... ;) Моя колишня і на суперсліку TAGANKA не сповзала передком.

ну да, конечно, кто всра...ой виноват, Сунит... :crazy: хотя после развала рулежка конечно кординально поменялась, а после замены шаровых...которых как оказалось ваще не было,то ваще капец :)

кстать проверь нижние шаровые, в первую очередь они умирают, и посмотри сайленты рычага внутренние, ну и наконечники и развал, в принципе это те причины из за которых может сносить морду...
Великие умы ставят перед собой цели; остальные люди следуют своим желаниям, а у гения цели сродни с желаниями........
_Rus_
ALFA-Куратор

Post by _Rus_ »

В вівторок їздив до Коляна на Рембазу.
Прокачали зчеплення - двойний вижим зник, тепер нормально переключатись можна.... правда педаль таки до кінця не відходить.
Прекрутив вихлопну біля богажника - резинка яка іспользувалась до цього - побучавіла й порвалась, попробував іншу - теж тканину прорезінену, но на цей раз тонку й в 4 раза складену.

На наступній неділі їду клапана регулювати. Думаю як би ще й дізнатись що там в середині з кільцями та іншим нерозбірая пів мотора. Суніт каже що можна прибором через свічний проем загляянути. Хто знає де таке роблять й приблизно скільки таке задоволення стоє. Чи може інші способи діагностики при знятті клапанної кришки?
pilot
Альфа-Пират
Автомобиль: 164QQ

Post by pilot »

Термостат поменял?
Кстати, советую перед летом промыть радиатор, и поменять ОЖ.
_Rus_ wrote:Суніт каже що можна прибором через свічний проем загляянути

Суніт ще не таке скаже :D
_Rus_
ALFA-Куратор

Post by _Rus_ »

Термостат 300грн стоє, поміняю після регуліровки клапанів чи під час.... Смотря що там вилізе :)

Так як дізнатися на СТО що з мотором й скільки йому жити залишилось до ремонта? Що скоріш за все підустало в ньому? Не розбірая самого двигуна.

Прокладки під клапанну кришку 130-250грн. в різних місцях по різному (кста яка різниця між верхніми й повним комплектом? ).
http://www.alfaromeo-club.org.ua/cpg/di ... 6174&pos=1
и http://www.alfaromeo-club.org.ua/cpg/di ... 6174&pos=0

Кольця запитував на всяк випадок - 800грн.
Ах да.... й чим прокладки Victor Reinz кращі за обичні :)
Last edited by _Rus_ on 24 Mar 2011, 14:46, edited 2 times in total.
Sunit
ALFA-Гуру

Post by Sunit »

pilot wrote:Термостат поменял?
Кстати, советую перед летом промыть радиатор, и поменять ОЖ.
_Rus_ wrote:Суніт каже що можна прибором через свічний проем загляянути

Суніт ще не таке скаже :D

а шо таке, на жопельсервисе мне кто то рассказывал есть такая штука
Post Reply

Return to “Бортовой журнал”