«Розв'язані руки» нотаріуса – ще не привід звільняти житло
Відповідно до зміни Мінюсту до Інструкції «Про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України», відтепер виконавчий напис нотаріуса на іпотечному договорі, є достатнім для підтвердження права банку відібрати у вас житло за борги без судового розгляду, навіть якщо термін договору не закінчився.
У даному випадку банку необхідно лише надати документи, що підтверджують безперечність вимог, а саме: виписку про прострочення платежів, або копію вимоги (претензії) про сплату заборгованості. Також, кредитор (банк) має право включити в суму, що стягуються, за виконавчим написом нотаріуса, заборгованість з урахуванням індексу інфляції та 3% річних за прострочення грошового зобов'язання (ст. 625 ЦК).
Термін проведення процедури вилучення квартири банком (його виконавчими службами) складе від кількох днів до двох тижнів.
Як захистити себе в такому випадку?
Пам'ятайте, що «узгодження» договору іпотеки нотаріусом, може бути здійснено не раніше, ніж через 30 днів з моменту отримання вами (боржником) письмової вимоги від банку про усунення порушень основного договору. Якщо такої вимоги ви не отримували, звертайтеся до суду.
Стримуючим фактором для вилучення квартири за виконавчим написом нотаріуса, є проживання малолітніх дітей разом з батьками в іпотечному житлі. Відповідно до сімейного кодексу, місце проживання дитини визначається місцем проживання її батьків. Тому рішення про виселення може бути здійснено тільки при наявності судового рішення.
Крім того, Законом України «Про внесення змін до деяких законів України з метою подолання негативних наслідків фінансової кризи» введено мораторій на примусове виселення іпотекодавців з житлового приміщення, яке являється єдиним місцем його проживання, у разі якщо максимальна затримка платежів по кредиту складає 2 місяці, і документально врегульовано питання про реструктуризацію.
Всеукраїнська громадська організація захисту прав споживачів фінансових послуг
http://www.vgo.com.ua
«Розв'язані руки» нотаріуса...
Moderators: rahmanoff, koluchka, Nikita, veloce
- koluchka
- Жидачивский Туранчокс
- Автомобиль: Alfaromeo 75 1.8 Turbo
Re: «Розв'язані руки» нотаріуса...
Убей её ЛодочниГ

Alfa Romeo 75 1.8 IE - Продана
Alfa Romeo 75 Turbo - Размазана в отбойник
Lancia Kappa 2.0 V.I.S. - Продана
Alfa Romeo 75 Turbo - Отмазана от отбойника )
Fiat Bravo MultiAir 2010
Fiat Bravo MultiAir 2010 - TERMINATOR
Alfa Romeo 75 Turbo - Размазана в отбойник
Lancia Kappa 2.0 V.I.S. - Продана
Alfa Romeo 75 Turbo - Отмазана от отбойника )
Fiat Bravo MultiAir 2010
Fiat Bravo MultiAir 2010 - TERMINATOR
- ALFA_Star
- ALFA-Старец
- Автомобиль: AR164 3.0 24V
Biker wrote:koluchka wrote:Убей её ЛодочниГ![]()
![]()
Алексей, вы порой меня своей черствостью просто поражаете... Быть может вы хотите ногу?
дык она ж застрахована

Самый разрушительный взрыв - это взрыв энтузиазма у дурака!
- rocha
- ALFA-Гуру
- Автомобиль: GTV 3.2 V6
Biker wrote:ээээ... парни, я не помню: этой даме мы уже предлагали ногу ли нет?
вот я не понимаю, тебе что парят что-то? чего хамить ? халявная консультация, может кому-то будет интересно..
Faster Ayrton, wherever you are!
GTV 3.2 V6
GTV 3.2 V6
- Вованчик
- ALFA-Гуру
- Автомобиль: 75
так нога ведь тоже халявная 

Ніколи не сперечайся з дурнем - спочатку він опустить тебе до свого рівня, а потім задавить досвідом!
- rocha
- ALFA-Гуру
- Автомобиль: GTV 3.2 V6
Biker wrote:rocha wrote:Biker wrote:ээээ... парни, я не помню: этой даме мы уже предлагали ногу ли нет?
вот я не понимаю, тебе что парят что-то? чего хамить ? халявная консультация, может кому-то будет интересно..
я так полагаю мне надо пойти работать продавцом н а в и г а т о р о в (мляцкая автозамена): тогда в темах о собачачих секелях я тож стану всех разгонять типа паца, это ведь шаровые секеля, дело святое, прекратите хамить!
упал под стол

Faster Ayrton, wherever you are!
GTV 3.2 V6
GTV 3.2 V6